1.6.10
PayPerKlik - Salah satu program yang boleh mendatangkan INCOME sambil-sambil ONLINE.

Salam sume kawan-kawan, ni saya ada sedikit info and perbandingan program Pay per Klik ni. Pada siapa yang biasa dengan internet ni, mungkin dah tahu apa sebenarnya Program Pay per Klik ni. Bagi siapa yang tak tahu, program pay per klik ni sebenarnya program periklanan internet yang mana viewer iklan itu akan dibayar oleh penaja iklan kerana tengok iklan diorang. Haha, pelik tapi betul. Sebenarnya konsep ni sama je macam iklan kat TV tue, pengiklan akan membayar kepada Syarikat Penyiaran kerana viewkan iklan diorang, Cuma bezanya Syarikat Penyiaran tak membayar kepada penonton dalam bentuk wang, sebalinya dibayar dalam bentuk hiburan seperti Movie, Drama, Karton dan Lain2. 

Kalau tengok dari mechanismnya, cara ni insyaallah halal bagi viewer mahupun pengiklan tuk promosi iklan.
Lagipun, cara ni lebih murah berbanding pengiklanan di TV sambil boleh target local dan international viewer.
Daripada pengalaman saya join bebanyak program macam ni (biasalah, cuti-cuti ni mmg keje saya dok explore tenet je), ada program ni memang based tuk pengiklanan, ada plak just scam program, dok menipu orang je. Tapi overall, saya rekomen 2 web ni pada sesiapa yang nak promote website die ke, or tuk gain side incomekan.

  • PayperKlik Malaysia – Ni website ni sesuai tuk target local viewer laa. Tuk dalam Malaysia. Jadi kalau blog or website korang dalam Bahasa Melayu, elok sangat la promote kat sini. Untuk pada yang nak wat Side Income kat sini, oklaa kalau setakat side income tu. Sbb website ni memang betul-betul mementingkan quality. So, untuk free member, sehari adalah 2 iklan. Satu dalam 3-5sen. Ade la dapat sehari dalam 10 sen. Haha, dari korang tak dapat pape online, sambil-sambil FB tu, dapat la jugak 10sen kan. Saya kasik 5 stars laa tuk program ni. Klik Sini untuk maklumat lanjut tentang program. PayperKlik Malaysia.

Free-Free dapat $$$ tiap-tiap hari sambil-sambil ONLINE tu. PayPerClick.com

  • Clixsense.com – Haa, yang ni memang saya rekomen tuk yang nak cari side income. But this is international website la. Testi company pun Nampak macam meyakinkan. Tapi utk program ni, kalau korang sentiasa online, sehari boleh dapat 5-10 ads utk free member. Tapi kene grab cepat, sbb kalau korang lambat walau seminit, terus orang lain dah amik peluang korang, sbb tiap website dipromate based on click. Bila dah cukup click, takleh la gain money lagi. Kalau rezki korang baik, kekadang boleh dapat ads yang bayar $5.00 walaupun korang free member.  Kalau korang nak jadikan ni sbg salah satu main income korang, go for premium member, $10 je tuk setahun. Dalam RM 35 laa. Beza free member dgn premium member ialah premium member bleh view hingga 500 ads tiap hari, free member 5-6 ads je. Katanya, banyak company nak viewer yang sanggup spend kat tenet, so, bile korang sanggup bayar $10 tu, maknanye korang pun boleh berminat nak beli apa yang diorang promosi. Stakat ni, saya kasik 10 stars laa tuk program ni. Klik sini untuk maklumat lanjut tentang program ni. Clixsense.com.

Klik sekali, Kling! Kling! USD5.00 masuk. Nak juga ke, regist FREE je. Clixsense.Com

So, daripada korang buang masa tak dapat pape ONLINE laman social korang.. Lebih baik join skali program ni. Ada gak sket incomekan...  ~ANIP~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan