Patriotisme VS Kesatuan Ummah

28.8.09





Aku tertarik membaca satu artikel yang diedarkan di Universiti niha. Artikel ni mengkritik dan mengatakan yang semangat patriotisme menghancurkan kesatuan umat Islam. Betul ke? Patriotisme disini termasuklah semangat nasionalisme yang banyak dilaung2kan negara2 didunia ini sewaktu diambang sambutan hari kemerdekaan. Termasuklah negara kita Malaysia yang saya sendiri merasakan lebih mengutamakan nasionalisme terbanding kesatuan ummah.
Read more ...

Proton Saga BLM design Kelas 1

22.8.09
Kereta baru proton Proton Saga BLM merupakan design yang agak cantik la bagi aku. Sekali tengok design kereta ini, mcm design kereta mewah disamping wat kata org, design dia ada shape. Tak lah org kata kotak ke, kosong ke kan.. Oleh sebab itu, proton pun wat la Proton Saga BLM SE. Pergh.. mmg cun habis.. Ditambahkan lagi, kalau kete ini dimakeup sikit2. cukup cun. Tgk jelah gambar yang aku download kat bwh ni. Kalau korang peminat kereta sporty, pasti terpikat. =)

Read more ...

New Templates Haniff Garden

15.8.09
Haha.. Akhirnya dapat jugak aku tukar template blog aku.. tp blog ni kosong je.. Dah byk dah template aku try.. Tp sume aku tak suke.. akhirnya yg ni oklaaa.. aku suke... Tambah2, aku dah specifickan benda2 yg aku nak cite... Enjoy ur reading yerk!!!..
Read more ...